Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν αδύνατη.Η νόσος του Αλτσχάιμερ συχνά επιτίθεται στον οργανισμό χρόνια ολόκληρα πριν εμφανιστούν κάποια εξωτερικά συμπτώματα,και αυτό καθιστά δύσκολη την διάγνωση και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ από τον γιατρό.
Στην έγκαιρη ανακάλυψη της ασθένειας του Αλτσχάιμερ επικεντρώνονται πολλές έρευνες. Ελπίζεται πως η έρευνες αυτές θα οδηγήσουν στη πρώιμη ανακάλυψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και θα εκμηδενίσουν την σύγχιση που υπάρχει και σε άλλες παθήσεις του εγκεφάλου που μπορεί να έχουν προκληθεί από εγκεφαλικά επεισόδια η από παρενέργειες φαρμάκων.
Ένας από τους τομείς ερευνών που εστιάζουν στη έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας του Αλτσχάιμερ είναι η Alzheimer’s Disease Neuroimaging Initiative.( πρωτοβουλία νευροαπεικόνισης της νόσου Αλτσχάιμερ).Οι επιστήμονες σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα έχουν προχωρήσει σε πολλούς συσχετισμούς εικόνων μέσω scanning και αυτοψιών και μπορούν να αντιληφθούν αλλαγές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την νόσο του Αλτσχάιμερ.
Μία άλλη ερευνητική ομάδα του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησε μαγνητική τομογραφία στην εργασία τους για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Ανακάλυψαν αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την μνήμη οι οποίες συχνά μπορούν να παρθούν ως μέτρο σύγκρισης των αρχικών συμπτωμάτων της ασθένειας του Αλτσχάιμερ.
Ερευνητές του Washington University του Saint Louis έχουν εκτιμήσει μετρήσιμα στάδια μιάς πρωτείνης που σχετίζεται με την νόσο του Αλτσχάιμερ σε μία έρευνα εκτίμησης του κινδύνου ανάπτυξης της νόσου και της πιθανότητας να απωλέσει όγκο ο εγκέφαλος στις μεγάλες ηλικίες.Ελπίζεται πως θα βρεθεί ένα απλό τεστ ρουτίνας με το οποίο θα γίνεται έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Εφόσον καταστεί δυνατή η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ με έρευνες σαν και αυτές που αναφέρθηκαν,οι ασθενείς θα μπορούν να αρχίσουν θεραπεία πολύ νωρίτερα.Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ θα μπορέσει να οδηγήσει στην ανακάλυψη φαρμάκων που θα σταματάνε την πρόοδο της ασθένειας αυτής του εγκεφάλου.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου