Αν η απάντηση σε κάποια ερώτηση είναι θετική ,θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό γιατρό για περισσότερες εξετάσεις.
- Έχετε σπάνιες η σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα περιόδους ?Αν οι περίοδος σας εμφανίζεται σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα η δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη συχνότητα υπάρχει μιά πιθανότητα οι ωορρηξίες σας να μην είναι αρκετά συχνές.Αυτός είναι ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά στην γονιμότητα
- Είχατε ποτέ κάποια μόλυνση στην μήτρα η στις σάλπιγγες , η περάσατε μιά σεξουαλικά μεταδιδομένη ασθένεια ? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν φράξει οι σάλπιγγες ,ένας βασικός παράγοντας αδυναμίας σύλληψης.
- Έχετε διαπιστώσει κάποιο από τα ακόλουθα :
- Οδυνηρές περιόδους
- Μή φυσιολογικές εκκρίσεις του κόλπου.
- Επαναλαμβανόμενους πόνους στο κάτω μέρος του στομάχου.
Είναι συμπτώματα μίας ανωμαλίας ,ενδομητρίωσης η PID ,(φλεγμονώδη νόσο του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος)
- Είσαι άνω των 35 ?Η γονιμότητα μειώνεται όσο αυξάνει η ηλικία.
- Έχεις ερωτική επαφή λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα ? Είναι παραδεκτό πως οι πιθανότητα να συλλάβει μία γυναίκα αυξάνει αν έχει πιό συχνά ερωτική επαφή.Αν μάλιστα προγραμματιστεί η ερωτική επαφή να συμπίπτει με τη ωορρηξία οι πιθανότητες σύλληψης μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθεις πότε ακριβώς θα έχεις ωορρηξία.
- Έχεις σεξουαλικά προβλήματα όπως πόνοι κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής ? Μερικές φορές τέτοια προβλήματα προειδοποιούν για μειωμένη πιθανότητα σύλληψης.
- Κάνετε θεραπεία για κάποια αρρώστια η οποία διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα?Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα της γυναίκας είναι οι μακροχρόνιες θεραπείες για νοσήματα όπως οι παθήσεις στο ήπαρ η ορμονικά προβλήματα.Κάποια από τα φάρμακα για την θεραπεία προκαλούν υπογονιμότητα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου