Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το αν η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας.Αν δεν καταφέρει να συλλάβει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα,(συνήθως 12 μήνες) όπου έκανε προσπάθειες χωρίς την χρήση αντισυλληπτικών ,θα πρέπει να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις ψάχνοντας για συμπτώματα υπογονιμότητας.
Αν η απάντηση σε κάποια ερώτηση είναι θετική ,θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό γιατρό για περισσότερες εξετάσεις.
  • Έχετε σπάνιες η σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα περιόδους ?Αν οι περίοδος σας εμφανίζεται σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα η δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη συχνότητα υπάρχει μιά πιθανότητα οι ωορρηξίες σας να μην είναι αρκετά συχνές.Αυτός είναι ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά στην γονιμότητα
  • Είχατε ποτέ κάποια μόλυνση στην μήτρα η στις σάλπιγγες , η περάσατε μιά σεξουαλικά μεταδιδομένη ασθένεια ? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν φράξει οι σάλπιγγες ,ένας βασικός παράγοντας αδυναμίας σύλληψης.
  • Έχετε διαπιστώσει κάποιο από τα ακόλουθα :
  1. Οδυνηρές περιόδους
  2. Μή φυσιολογικές εκκρίσεις του κόλπου.
  3. Επαναλαμβανόμενους πόνους στο κάτω μέρος του στομάχου.
Είναι συμπτώματα μίας ανωμαλίας ,ενδομητρίωσης η PID ,(φλεγμονώδη νόσο του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος)
  • Είσαι άνω των 35 ?Η γονιμότητα μειώνεται όσο αυξάνει η ηλικία.
  • Έχεις ερωτική επαφή λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα ? Είναι παραδεκτό πως οι πιθανότητα να συλλάβει μία γυναίκα αυξάνει αν έχει πιό συχνά ερωτική επαφή.Αν μάλιστα προγραμματιστεί η ερωτική επαφή να συμπίπτει με τη ωορρηξία οι πιθανότητες σύλληψης μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθεις πότε ακριβώς θα έχεις ωορρηξία.
  • Έχεις σεξουαλικά προβλήματα όπως πόνοι κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής ? Μερικές φορές τέτοια προβλήματα προειδοποιούν για μειωμένη πιθανότητα σύλληψης.
  • Κάνετε θεραπεία για κάποια αρρώστια η οποία διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα?Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα της γυναίκας είναι οι μακροχρόνιες θεραπείες για νοσήματα όπως οι παθήσεις στο ήπαρ η ορμονικά προβλήματα.Κάποια από τα φάρμακα για την θεραπεία προκαλούν υπογονιμότητα.

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου