Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

  • Απαντώντας στις ερωτήσεις που ακολουθουν οι άντρες μπορούν να κάνουν μιά αρχική διάγνωση για το αν αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας η όχι.Οι ερωτήσεις είναι σχετικές με την ανδρική υπογονιμότητα και μπορούν πρίν την επίσκεψη σας σε κάποιον ειδικό γιατρό να σας υποδείξουν τους παράγοντες εκείνους που δημιουργούν το πρόβλημα .
  • Προσέξατε κάποιο ασυνήθιστο πρήξιμο στους όρχεις ? Ένα πρόβλημα στους όρχεις μπορεί να είναι αιτία που επηρεάζει την γονιμότητα.
  • Περάσατε ποτέ μία σεξουαλικά μεταδιδομένη ασθένεια η παρατηρήσατε εκκρίσεις από τον φαλλό ? Μολύνσεις όπως η γονόρροια μπορεί να είναι μία αιτία υπογονιμότητας στον άνδρα και να προκαλούν πρόβλημα γονιμότητας.
  • Θυμάστε αν περάσατε παρωτίτιδα ( μαγουλάδες ) μετά την ηλικία των 12 ? Η παρωτίτιδα ενίοτε προκαλεί ερεθισμούς στους όρχεις και σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα.
  • Ασκείσαι αρκετά η κάνεις κάποια αυστηρή δίαιτα ? Η κακή υγεία ,έλλειψη άσκησης και κακή διατροφή είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα.
  • Πόσο συχνά έχετε ερωτική επαφή ? Είναι μία φορά την εβδομάδα η λιγότερο ? Οι πιθανότητες να συλλάβει ένα ζευγάρι αυξάνουν δραματικά αν το ζευγάρι έχει συχνή ερωτική επαφή.Αν δε μπορεί να προγραμματιστεί η ερωτική πράξη να συμπίπτει με την ωορρηξία της γυναίκας οι πιθανότητες σαφώς μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.
  • Αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως δυσκολίες στύσης ?Ένα από τα συμπτώματα υπογονιμότητας και η αποτυχία να συλλάβει το ζευγάρι συχνά είναι απόρροια τέτοιων σεξουαλικών δυσκολιών.
  • Κάνετε θεραπεία για κάποια αρρώστια η οποία διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα?Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα του άνδρα είναι οι μακροχρόνιες θεραπείες για νοσήματα όπως οι παθήσεις στο ήπαρ η ορμονικά προβλήματα.Κάποια από τα φάρμακα προκαλούν υπογονιμότητα.
Αν έχετε απαντήσει ΝΑΙ σε κάποια ερώτηση και αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας να έχετε υπόψη πως όλα τα παραπάνω επηρεάζουν τις πιθανότητες ενός ζευγαριού να τεκνοποιήσει.Θα πρέπει λοιπόν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στα θέματα αυτά γιατρό.

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου